We hebben een twitter-account en een facebook-pagina. Hoe kan dat jou kan helpen om op de hoogte te blijven, en hoe kun jij de afdeling helpen? Dat leggen we hier uit.
HOE WERK FACEBOOK VOOR JOU
Je kunt op onze pagina klikken op de knop "volgen", dan blijf je op de hoogte. Want vanaf dat moment verschijnt elk bericht wat wij op onze facebook-pagina plaatsen ook op jouw facebook-pagina. Je ontvangt daarmee verwijzingen naar onze nieuwsberichten en blijft op de hoogte van wat onze raadsleden vinden en doen. Ook plaatsen we uitnodigingen voor onze bijeenkomsten, campagne-acties en belangrijke berichten van onze landelijke partij.
HOE HELP JE ONZE PARTIJ-AFDELING MET FACEBOOK?
Maar je kunt ook iets voor je partij doen. Je kunt berichten en uitnodigingen die je belangrijk vindt "delen". Je kunt ook op berichten reageren. Dan verschijnt dat bericht ook op de facebook-pagina van je vrienden. Als je dat doet krijg je een "steen in de vijver"-effect. Eén bericht komt op die manier op honderden of misschien duizenden pagina's extra terecht en dat gaat dan net zo goed of zelfs beter werken dan een krant of een TV-zender. Op het hoogtepunt van onze campagne voor de tweede kamerverkiezingen werden onze boodschappen gezien op de pagina's van 1 tot 2 miljoen mensen. Dat is meer dan de kijkcijfers voor politieke TV-debatten. Een bericht "leuk vinden" helpt overigens ook, maar is geen garantie dat het bij al je vrienden terecht komt.
EN TWITTER DAN?
Het werkt een beetje op dezelfde manier als Facebook. Als je ons volgt op twitter dan zie je onze tweet-berichten op je eigen twitter-account. Je kan dan "liken" of "retweeten" om dat bericht onder jouw volgers te verspreiden. Je kunt ook zelf het initiatief nemen om berichten op deze website te tweeten. Onder elke pagina staat het Twitter-symbool. Als je daarop klikt kun je de pagina of het bericht wat je leest onder de aandacht brengen van je volgers op Twitter.